House H / Bojaus Arquitectura

first_imgHouse H / Bojaus ArquitecturaSave this projectSaveHouse H / Bojaus Arquitectura Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/482062/house-h-bojaus-arquitectura Clipboard Architects: Bojaus Arquitectura Area Area of this architecture project CopyAbout this officeBojaus ArquitecturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLas RozasSpainPublished on March 04, 2014Cite: “House H / Bojaus Arquitectura” [Casa H / Bojaus Arquitectura] 04 Mar 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/482062/house-h-bojaus-arquitectura Clipboard Year:  Spain House H / Bojaus Arquitectura Area:  556 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Joaquín Mosquera+ 48 Share 2013 CopyHouses•Las Rozas, Spain Photographs:  Joaquín MosqueraConstructor:PECSABuilding Engineer:Virginia LáinezStructures:Israel BartoloméCost:480.000 €Furniture:QbikaArchitects In Charge:Ignacio Senra, Elisa SequerosCity:Las RozasCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joaquín MosqueraText description provided by the architects. Hose H is located in a typical suburban area near Madrid, where the houses in small individual plots are often too close to each other. In this situation the challenge was to combine certain degree of privacy with the desire of opening big windows and merging interior and exterior in a continuous space flood by natural light.Save this picture!DiagramThe proximity of the houses that surround the plot lead to develop a system of voids, deep windows and patios which would allow these large openings without neglecting the equally important need of privacy. The volume is the result of the strict application of local urban regulations: maximum occupation, perimeter definition, alignments, maximum height… Then, we subtract the voids, porchs and patios, to this maximum volume in order to accomplish the FAR (floor area ratio). Save this picture!© Joaquín MosqueraThe result is a pure simple prism (20x9x9 meters) drilled by big hollow voids which are connected generating and organizing the interior space.Save this picture!© Joaquín MosqueraThe main space in H House is an interior patio which, apart from connecting the diverse levels by the stair, organizes all the different rooms. The small pieces, bathrooms, closets, storage, toilet… are aligned in the north facade, building a thick wall with a high level of isolation. Save this picture!© Joaquín MosqueraAt the same time this layout reduces the length of the main beams simplifying the structure of the house and assisting the free organization of the principal spaces. All of them are related to each other visually through patios and voids, as it can be observed in the longitudinal section.Save this picture!© Joaquín MosqueraThe program planned by the client was the typical on a traditional house of this characteristics. Nevertheless the conception of the different spaces demanded by the client and the relationship between them aspire to a freer layout where a more open and ambiguous functional scheme could be developed. The structural layout defines a cross banded scheme of fixed dimensions where the main spaces, living, kitchen, main bedroom, studio, secondary bedrooms group… are equivalent and interchangeable depending on the user´s needs.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessCenter for New Technologies / Francisco MangadoSelected Projects11 Social Housing Units / Zoomfactor ArchitectesSelected Projects Share Houses ArchDaily Year:  “COPY” 2013last_img read more