God’s Loftstory / Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen …

first_imgGod’s Loftstory / Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architectenSave this projectSaveGod’s Loftstory / Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten CopyAbout this officeLeijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architectenOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingLoftRefurbishmentAdaptive reuseWoodVeldhovenHousesThe NetherlandsPublished on November 21, 2012Cite: “God’s Loftstory / Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten” 21 Nov 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWindowsVitrocsaMinimalist Window – GuillotineGlassLAMILUXGlass Roof PR60 PassivhausSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesSealantsSikaConstruction Solutions in Stavros FoundationShower TraysAcquabellaShower Tray – Focus BetonPatios / TerracesFranken-SchotterPatios and TerracesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleSkylightsFAKROWooden pivot roof windows FYP-V proSkySynthetics / AsphaltFirestone Building ProductsRoofing System – RubberGard EPDMMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?上帝的阁楼住宅 / Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Vincent van den Hoven+ 29 Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/296396/gods-loftstory-leijh-kappelhoff-seckel-van-den-dobbelsteen-architecten Clipboard “COPY” ArchDaily “COPY” Architects: Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/296396/gods-loftstory-leijh-kappelhoff-seckel-van-den-dobbelsteen-architecten Clipboardcenter_img Loft Year:  2012 The Netherlands Photographs:  Vincent van den HovenText description provided by the architects. The  former  Dutch  Reformed  Evangelism  Building  in  Haarlo  has  been  transformed  into  a  unique  loft. The starting point for the design were the retained  (mostly with a need for restoration)  qualities of the 1928 dating monument,  the façade,  the bell tower with clock,  the volume,  the iconic location on the outskirts of the village  and nice details like  the wooden roof construction,  the old panel doors  and arch windows  with stained glass. Save this picture!© Vincent van den HovenRecommended ProductsPorcelain StonewareApavisaFloor Tiles – RegenerationWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterThis project demonstrates that a transformation of a church  with limited resources  is possible,  when using a smart design and an efficient plan. The concept was; strip, isolate and furnish. The result represents the motto of the owners: “Cherish your inner child; remain pure, playing, exploring and a little bit naughty!” Save this picture!© Vincent van den HovenIt was a conscious choice, not to fill the volume of 1100 m3 completely with as many rooms as possible, but to minimize the demands, in order to retain the spaciousness of the building. The only architectural additions are the mezzanine for the relaxation room  ( couch, bed and bath )  and the multifunctional “Stairway to have fun” ( stairs,  room divider,  closet,  build-in-kitchen,  acoustic element and exhibition wall ). Save this picture!© Vincent van den HovenThe materials  that were used  are pure,  sober,  functional and budgetary;  concrete on the floor, the original wooden floorboards off the church as cladding for the  “Stairway to have fun”, stainless steel kitchen elements, a hard glass partition  to retain openness,  white stucco  ( for making the space light inside )  and strategically chosen red accents. Save this picture!© Vincent van den HovenThis project shows great passion, humor, respect, love and creativity. This is being reflected in the, specially for this project realized, elements like the swing “swinging sister”, the “KROONluchter” (inspired by the original organ), the “gate of heaven” flanked by a wall of guardian angels, the “stairway to have fun”, the “holy shit” on the toilet, birdhouses with lamp for strange birds that have seen the light and the wooden “lost sheep” in the garden. Save this picture!© Vincent van den HovenThe modern garden has large plastered planters, made by left-over-bricks . There is a herb garden, a vegetable garden, a flower garden and an orchard; a contemporary nod to the old monastery gardens. The outside shed with a porch is a 40ft container, integrated into the wooden fence and equipped with a green roof. By deepening the garden, a private garden is created yet still a view at the church is remained intact. Save this picture!© Vincent van den HovenAn exemplary example of architectural transformation and sustainable conservation of religious heritage.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow less2013 Urban Edge Award Winners: Marion Weiss and Michael ManfrediArticlesSave the Prentice Wrecking Ball: The Monument to Bruce / Design With CompanyArticlesProject locationAddress:Haario, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyLoft, Adaptive Reuse•Veldhoven, The Netherlands God’s Loftstory / Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten Projectslast_img read more