Be-Landa House / 29 Design

first_img Stephanie Maignan (Co-founder, 29 Design, Currently Senior Design Associate at B+H Architects), Amanda Teh (Co-founder, 29 Design) Lead Architects: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904076/be-landa-house-29-design Clipboard Malaysia “COPY” C+S Engineer:Techsol Sdn BhdMain Contractor:Bestchase EngineeringNet Enclosed Floor Area:6,500 sq. ft.Budget:$ 2 million USDCivil Engineer:Techsol Sdn BhdStructural Engineer:Techsol Sdn BhdCity:Kuala LumpurCountry:MalaysiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Lin HoRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceText description provided by the architects. Sited on a dramatic 34-degree slope facing a forest reserve, the Be-landa house was an exercise in “befriending” rather than “conquering” the terrain. The starting point was to establish the minimum amount of flat land required for the house to be functional. We drew a line for the retaining wall to include a flat area for parking the cars, an adjoining main entrance, and the kitchen at the street level. The retaining wall bisected the site acted as a datum for the master planning. All spaces required by our Clients were massed into three Pavilions with varying relationships to the datum wall; the 1st Pavilion is entirely “on the ground” within the flat land area; the 2nd Pavilion is half on the ground, and half hanging over the slope on stilts; and finally the 3rd Pavilion is entirely hovering over the slope on pilotis, accessed via a glass-sheathed bridge.Save this picture!© Lin HoSave this picture!Floor PlansSave this picture!© Lin HoWhen viewed from the street, only the “grounded” portion of the 1st and 2nd Pavilions is visible. The front façade is decidedly low-key, a double story massing with little indication of what lies beyond. Upon entering, there is an element of surprise as the house unfolds. The Foyer features an elevated view straight through to the forest reserve across the valley, framed by the 2nd & 3rd Pavilions. The lowest poolside living area was used in Crazy Rich Asians, in the scene where the ladies gathered for Bible study and tea. This level is shielded from the rain and equatorial sun by the spaces above. Save this picture!© Lin HoOverall throughout the house, the relationship between the spaces is experienced vertically rather than horizontally, with a total of seven staircases threading the spaces together. In spite of being the house’s lowest level, the pool area retains a floating feel as it sits on stilts eight meters above the untouched contours below, with treetop views and airy jungle breezes, a platform to enjoy the best of the tropics. Materials used were all local (polished concrete floors, pebble wash finishes externally, Sukabumi limestone at the pool areas, Merbau timber for flooring, ceilings, and façade screening). The material palette was muted (charcoal grey, white, timber) to contrast with the rich, emerald hues of the surrounding jungle.Save this picture!© Lin HoProject gallerySee allShow lessInbetween A Thai Street / J.C. ArchitectureSelected ProjectsAD Classics: Bergisel Ski Jump / Zaha Hadid ArchitectsArchitecture Classics Share Area:  8000 ft² Year Completion year of this architecture project ArchDaily “COPY” Be-Landa House / 29 DesignSave this projectSaveBe-Landa House / 29 Design Architects: 29 Design Area Area of this architecture project Be-Landa House / 29 Design CopyHouses•Kuala Lumpur, Malaysia Houses Year:  Photographs:  Lin Ho Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Lin Ho+ 14Curated by María Francisca González Share 2014 CopyAbout this office29 DesignOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKuala LumpurMalaysiaPublished on October 21, 2018Cite: “Be-Landa House / 29 Design” 20 Oct 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?Be-Landa 别墅 / 29 Design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904076/be-landa-house-29-design Clipboard Manufacturers: Monier, Com Net Solution, Shera Board Malaysia, Sukabumi Indonesian Limestone, Zacklim Flat Floor Specialistlast_img read more